Afbeelding
Frank van Hienen

Kirsten Wild trapt Fietsweek Zwolle af

Algemeen

ZWOLLE - Professioneel wielrenster Kirsten Wild heeft zaterdag om 11.00 uur de aftrap gegeven voor de Fietsweek Zwolle. Dat deed zij op het plein Achter de Broeren.

Tot en met 23 september staat de stad in het teken van fietsen. Jong en oud krijgt de mogelijkheid om onder andere met Kirsten Wild (een deel) mee te fietsen. Fietsweek Zwolle is een initiatief van gemeente Zwolle, Provincie Overijssel en 365 Dagen Fietsen. Wethouder Filip van As gaf het startsein van de fietstocht die zaterdag op het programma stond. Verder waren professioneel wielrenner Maurits Lammertink, penningmeester Henk Schipper en de oud professionals Rob Harmeling, Rik Reinerink, Theo de Rooij, Erwin Nijboer, Henry Dorgelo en Henk Poppe van wielrenvereniging Immer Weiter aanwezig.

Naast de fietstocht zijn er nog vele activiteiten tijdens de Fietsweek Zwolle. Van een BMX-demonstratie en tentoonstelling tot een symposium en een familiepuzzeltocht. Meer informatie en het gehele programma is te vinden op de website www.fietsweekzwolle.nl en op de Facebookpagina Fietsweek Zwolle.