Dieze West met 7-2 onderuit in Heerenveen

ZWOLLE - Het was een slechte weekeinde voor de Zwolse zondagclubs in het amateurvoetbal. Zowel Dieze West, SV Zwolle als FC Ulu Spor gingen ten onder.

De nederlaag van hoofdklasser Dieze West is een nieuwe tik voor de hoogst spelende amateurvoetbalclub in Zwolle. De ploeg van trainer Stephan Rahantoknam kreeg met 7-2 op de broek van vv Heerenveen. Na vijftig minuten spelen stond het 2-2. Saba Gwedelidze en Faisel El Ataoui hadden Dieze West teruggebracht in de wedstrijd na een 2-0 achterstand. Na de 3-2 ging het helemaal mis. Aanvoerder Nejim El Atiaoui kreeg zijn tweede geel, het werd 4-2 en vervolgens moest Dieze West met negen man verder omdat ook doelman Danny van der Vegt een tweede kaart kreeg. In de laatste tien minuten liep de thuisploeg uit naar 7-2. Dieze West staat laatste met twee punten uit zes wedstrijden.

Uitslagen Zwolse clubs

amateurvoetbal:

1D: Go Ahead Kampen-Berkum 0-5. 2H: DOS Kampen-WVF 1-2, Be Quick ’28-Hellendoorn 1-2, OZC Ommen-ZAC 2-1. 3C: ’t Harde-SVI 1-1. 4C: CSV ’28-EZC ’84 8-0, HFC Storica-Swift ’64 0-8, HTC-VSW 1-3, Wijthmen-Zalk 1-2, Zwolsche Boys-Reaal Dronten 6-2. Zondag, hoofdklasse A: vv Heerenveen-Dieze West 7-2, 3D (Noord): Steenwijk-SV Zwolle 2-1. 4H: FC Ulu Spor-ABS 1-2.