Afbeelding
Pedro Sluiter

Zwolse hockeysters te gehaast voor het doel

Sport

ZWOLLE - De dames van Hockeyclub Zwolle hebben voor de tweede week op rij puntverlies geleden. In en tegen Amersfoort werd het 1-1.

Sabine van Eijck (foto) opende al na drie minuten de score tegen Amersfoort, dat kort voor de pauze langszij kwam. Trainer Roel Stofmeel zag zijn elftal aan het begin van de tweede helft een rits kansen creëren. Die gingen er allemaal niet in. "Daar hockeyden we te gehaast. Dat hoort ook bij de ontwikkeling waar wij in zitten."
HC Zwolle was de competitie in de eerste klasse nog zo goed begonnen, met vier overwinningen. Nu maakt het een kleine pas op de plaats in de titelrace. "Individueel, qua talent en kwaliteit, moeten we bij de bovenste vier kunnen eindigen. Maar als team hebben we nog heel wat stappen te zetten. Dat zit hem vooral in het nakomen van de afspraken, zoals bij balverlies", aldus Stofmeel. "We geven af en toe te veel ruimte weg. Ze weten het wel vanuit de jeugd, maar het moet nu drie keer sneller. Dat is een leerproces. Hoe snel dat proces gaat, zal bepalen of we ook bij die eerste vier gaan eindigen."

De heren van HC Zwolle verloren de zesde wedstrijd van het seizoen met 4-2 van Gooische en blijven onderin bivakkeren. Promovendus Zwolle houdt nog wel drie ploegen onder zich in de overgangsklasse B.