Spelers van Berkum feliciteren elkaar met de behaalde periodetitel.
Spelers van Berkum feliciteren elkaar met de behaalde periodetitel. Pedro Sluiter

Berkum en SVI pakken periode, Zwolsche Boys grijpt mis

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Berkum en SVI hebben in respectievelijk 1D en 3C het periodekampioenschap veroverd en zich daarmee verzekerd van een plek in de nacompetitie voor promotie. Zwolsche Boys kwam op doelsaldo tekort om de periodetitel in 4C te pakken.

Berkum won in eigen huis met 4-1 van Hulzense Boys en was daardoor niet meer in te halen door achtervolger WHC, dat een puntje minder had. WHC won met 1-4 bij KHC. Berkum, dat voor het derde seizoen op rij een periodetitel wint, zat in de pauze van de wedstrijd tegen hekkensluiter Hulzense Boys al op rozen door goals van Jeroen van Brummen en Johnsen Bacuna. Marc van der Meulen gooide de wedstrijd acht minuten voor tijd vanaf elf meter in het slot. Na de 3-1 was het slotakkoord voor Frank Hoolsema: 4-1.

SVI zette in de tweede helft VEVO opzij met ruime cijfers, en dat moest ook wel om Hatto Heim achter zich te houden. Door doelpunten van Nathan van Rijn (2), Wesley Richardson en Nico Veldman werd het 4-0. SVI stond precies gelijk met Hatto Heim (in punten en doelsaldo), maar de Hattemmers hadden de nodige moeite om zich te ontdoen van SEH (0-1). SVI degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse.

Voor Zwolsche Boys was een 0-4 overwinning bij Wilsum (doelpunten van Melvin Hofman, Nenad Lukic, Eugene Webb en Juntherley Samboe) niet genoeg voor de periodetitel. Het moest namelijk een doelpunt goedmaken op Reaal Dronten en dat won zelf met 5-1 van Wijthmen.