Initiatief ‘Rijden voor beweging’ is volop in beweging

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op 7 januari vertrekken Han en Jeanette Vinke richting de Lofoten, Scandinavië. Daar doen ze namens ABC Hekwerk mee aan de ScanCoveryTrial, een autotourtocht. Binnen een week rijden zij ruim 7.000 kilometer door sneeuw, ijs en temperaturen tot wel -47 graden Celsius voor een goed doel: Stichting Mens kom in beweging! Om zoveel mogelijk geld voor het goede doel te verzamelen, organiseert het duo verschillende sponsoracties.

Van appeltaarten naar welnessbehandelingen

De maand oktober stond in het teken van appels, heel veel appels. Jeanette Vinke bakte appeltaarten en verkocht deze voor het goede doel. Ruim 50 taarten vlogen (bijna letterlijk) als warme broodjes over de toonbank. Deze opbrengsten beloven hopelijk veel goeds voor de actie van november. In de zogeheten november welnessmaand kunnen mensen die dit initiatief een warm hart toedragen namelijk een nekmassage of een voetreflexbehandeling boeken.

Bekendheid, zowel binnen als buiten de regio
De auto waarmee Han en Jeanette door de Lofoten rijden, wordt beplakt met stickers. Een mooie gelegenheid voor bedrijven om zich op de kaart te zetten, want de reis wordt uitgezonden op rtl 7. Hoe dat in z’n werk gaat? Heel simpel: organisaties doneren een bedrag aan dit initiatief. In ruil daarvoor mogen zij een sticker op de auto laten plakken. Op die manier zien ze hun logo op nationale televisie voorbij komen!

Beweging en sociale contacten voor ouderen

Het geld dat met de sponsoracties en donaties van organisaties wordt opgehaald, komt ten goede aan Stichting Mens kom in beweging. Deze stichting heeft een paar jaar geleden een beweegtuin gerealiseerd bij woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde en De Bongerd in Hattem. Daar kunnen ouderen samen sporten op verschillende toestellen in de buitenlucht. Zo werken ze niet alleen aan hun gezondheid, maar ook aan hun sociale contacten. Van het geld kan nieuw oefenmateriaal en apparatuur aangeschaft worden.

Benieuwd geworden naar dit initiatief? Kijk dan op www.rijdenvoorbeweging.wordpress.com. Hier is meer informatie opgenomen over de stichting, de reis door Scandinavië en hoe u sponsor kunt worden.