Afbeelding
Eigen foto

Benefietconcert voor opvanghuis Amader Nir in Bangladesh

Algemeen

BINNENSTAD - In de Doopsgezinde kerk aan de Wolweverstraat 9 is op zondagmiddag 27 november om 15.30 uur een benefietconcert.

Hieraan verlenen de volgende musici hun medewerking: Shaya van den Berg en Peter Arink (zang), Christian van den Berg (piano), Peter Arink en André Kerver (klarinet). Bovendien speelt, net als tijdens het concert van afgelopen jaar, het Kamerorkest uit Gelsenkirchen onder leiding van Christian van den Berg. Op het programma staan werken van onder meer W.A. Mozart, A. Zemlinsky, E. Vloeimans, J. Haydn en L. Spohr.

De opbrengst gaat naar het opvanghuis Amader Nir (Ons nest) in Dhaka, Bangladesh. Hier worden vrouwen en kinderen, slachtoffers van mensenhandel, geholpen om een nieuw leven op te bouwen. Deze vrouwen en kinderen zijn vaak verkocht en te werk gesteld op de stations als prostituee. In Amader Nir wordt hen onderdak en begeleiding geboden door de broeders van Taizé (een protestantse kloosterorde in Frankrijk), die verantwoordelijk zijn voor dit huis en hier ook wonen en werken. Eén van de broeders is de Nederlandse brother Guillaume.

In de pauze worden sjaals en kettingen verkocht, waarvan de opbrengst volledig naar Amader Nir gaat. Bij het concert zijn ook kinderen welkom. De entree is gratis. Wie dat wil, kan een vrijwillige bijdrage doen.

Afbeelding
Stichting Vier het Leven wil ouderen onbezorgd laten genieten van culturele uitstapjes Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Grote deelname IJsselheem aan Triathlon Zwolle Ingezonden 25 sep., 20:20
Afbeelding
Deltion College en Zwolse culturele instellingen werken samen aan cultuureducatie Algemeen 25 sep., 17:16