Toastmasters komt naar Zwolle

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op maandag 12 december houdt Toastmasters Zwolle een open avond in De Belgische Keizer. Mensen die hun spreek- en leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen of beter Engels willen leren spreken zijn welkom.

"Een presentatie komt pas echt tot recht als hij je overtuigt, inspireert en vermaakt", stelt Robert van der Meer, de oprichter van de club. "Ik werk al jarenlang in sales, maar ik heb pas goed leren presenteren bij Toastmasters." Toastmasters Zwolle is een onderdeel van Toastmasters International, een organisatie die in 1924 is opgericht en mensen helpt om beter te spreken in het openbaar en hun leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Nederland telt al bijna 40 Toastmasters-clubs. Wereldwijd zijn er meer dan 16.000 clubs in 142 verschillende landen.

Bij Toastmasters werk je samen aan je presentatievaardigheden. Je wordt beoordeeld door je clubgenoten, in plaats van een trainer. "Je helpt elkaar met je ontwikkeling", legt Van der Meer uit. Omdat je evaluaties geeft over de speeches van je clubgenoten, leer je ook beter luisteren en constructieve feedback geven. Daarnaast worden bijeenkomsten door de leden zelf georganiseerd. Zodoende ontwikkel je ook je leiderschapsvaardigheden. "Iedere bijeenkomst leer ik wel weer wat bij over de onderwerpen waar mensen over spreken en over hoe ik mijn presentaties net wat beter aan kan scherpen. Ik kom vol energie terug van iedere bijeenkomst", vertelt Van der Meer.

Gasten zijn van harte welkom op de open avond, op maandag 12 december vanaf 20:00 uur in Zaal Brugge van De Belgische Keizer. De bijeenkomst wordt in het Engels gehouden en zal ongeveer 2 uur duren. Voor meer informatie kan je kijken op www.toastmasters.nl