Afbeelding
Erik-Jan Berends

Gemeente Zwolle schrijft prijsvraag uit voor speelobject

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle schrijft een prijsvraag uit voor het ontwerp van een kunstobject dat leuk is om mee en op te spelen. Het winnend ontwerp moet na realisatie een bijzonder object op het Gasthuisplein worden.

De opzet is dat het Gasthuisplein opnieuw wordt ingericht tot een omgeving waar altijd wat te doen is; zowel overdag als ’s avonds in alle seizoenen van het jaar. De ambitie is om van het Gasthuisplein een centrale ontmoetingsplek voor jong en oud in de binnenstad te maken, dus ook een aantrekkelijke speelplaats voor kinderen. Daarom laat de gemeente Zwolle voor het Gasthuisplein een kunstobject ontwerpen dat leuk is om mee en op te spelen. Deelnemers aan de prijsvraag krijgen de opdracht een speelobject te ontwerpen dat jong en oud uitnodigt om samen het Gasthuisplein te beleven. Belangrijk daarbij is dat object het niet alleen leuk is om op en mee te spelen, maar tegelijkertijd ook een aantrekkelijke verschijning op het plein is. De winnaar wordt op 19 april 2017 bekendgemaakt.

Op maandag 12 december is er om 10.30 uur in het Stadhuis aan het Grote Kerkplein een informatiebijeenkomst over de prijsvraag met aansluitend een rondleiding op het Gasthuisplein. Aanmelden is mogelijk tot en met 11 december via inkoop@zwolle.nl onder vermelding van ‘rondleiding prijsvraag Gasthuisplein’. De volledige beschrijving van de prijsvraag en bijbehorende stukken is te vinden op www.zwolle.nl/prijsvraaggasthuisplein.