Afbeelding

Windenergie in Zwolle organiseert WindSafari naar Kampen

Algemeen

ZWOLLE - De initiatiefnemers voor Windenergie in Zwolle willen Zwollenaren laten beleven hoe windmolens op een bedrijventerrein er uit kunnen zien. Daarvoor organiseren ze op zaterdag 17 december een WindSafari naar bedrijventerrein Zuiderzeehaven in Kampen.

Hier staan sinds vorig jaar vier windturbines te draaien. Deze hebben een vergelijkbare hoogte als de windmolens die Scania, hogeschool Windesheim en vereniging Blauwvinger Energie willen op bedrijventerrein Voorst. “Met deze WindSafari willen we Zwollenaren laten zien hoe windturbines passen op een bedrijventerrein, vergelijkbaar als bedrijventerrein Voorst”, legt Kees de Vries uit, ambassadeur van het initiatief Windenergie in Zwolle. “Zwollenaren kunnen dan ook met eigen oren luisteren hoeveel geluid moderne windturbines van dit formaat nu eigenlijk maken. Dit zijn windmolens, die gebouwd zijn volgens de nieuwste technologie.”

De WindSafari start in Zwolle om 13.00 uur vanaf parkeerterrein 1 van hogeschool Windesheim. Van hieruit rijdt een bus naar het bedrijventerrein Zuiderzeehaven in Kampen. Bij de windturbines van Kampen is het de bedoeling op verschillende afstanden van de turbines te kijken en te luisteren naar de windturbines. Deze wandeling zal circa een half uur duren. Daarna kunnen de bezoekers een kijkje nemen in één van de windturbines in Kampen en kunnen zij vragen stellen. De WindSafari eindigt naar verwachting rond 15.00 uur weer bij hogeschool Windesheim.

Iedereen mag meedoen; aanmelden kan op: www.windenergieinzwolle.nl/windsafari.