Karate meisjes Mossel-Boot derde in Rotterdam
Karate meisjes Mossel-Boot derde in Rotterdam Marciana Bosveld

Karate meisjes Mossel-Boot derde in Rotterdam

Sport

In het topsportcentrum Rotterdam, naast de Kuip, werd zaterdag het grote internationale teamtoernooi ‘The Battle of the Teams’ gehouden. Meer dan 100 teams in verschillende categorieën uit diverse landen streden daar om de hoogste eer en zorgden voor een hoog niveau.

De karateka’s van Mossel-Boot waren met zes teams afgereisd en waren bijna allemaal dichtbij eremetaal. De meisjes 12-13 jaar wisten dit als enige te verzilveren door derde te worden. Ze verloren in de halve finale van het team van Wallonië, maar kwamen daarna sterk terug in de herkansing. Om de derde plaats werd het regioteam van NordRhein Westfalen in een spannende partij verslagen. Ilse Kamerman en Luna Helbers wonnen hun partij, waarna Marciana Bosveld de overwinning naar Zwolle wist te halen. Samen met Ashanti Daha mochten ze daarna op het podium.

Dat konden ook de mannen van het team tot 21 jaar; Araik Gevorgian, Dylan van Moerkerk, Glenn Roovers en Tom Rodink. Ze vochten zich langs enkele sterke tegenstanders en pakten in de slotfase het brons, doordat Araik Gevorgian zijn tegenstander in de laatste seconden wist te werpen.

Drie Zwolse teams konden daarna niet dezelfde prestatie neerzetten, want zij verloren alle de wedstrijd om de derde plek tegen internationale teams. Het was andermaal een bevestiging dat de Zwolse karateka’s in de breedte steeds sterker worden.