Afbeelding
Pedro Sluiter

Echtpaar Bakker-de Boer viert briljanten huwelijksfeest

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Evert Bakker en Zwaantje de Boer waren dinsdag 65 jaar getrouwd. Wethouder Filip van As heeft het echtpaar persoonlijk gefeliciteeerd en een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis overhandigd.

Evert Bakker werd geboren op 8 juni 1927 in Havelte en Zwaantje de Boer geboren op 10 februari 1930 in Zwolle. Zij hebben elkaar ontmoet in de Roggenstraat. Bakker was als militair gelegen in legerplaats Oldebroek en tijdens een avondje Zwolle kwamen ze elkaar ruim 65 jaar geleden tegen en zijn bij elkaar gebleven.

Na de lagere school heeft Bakker verschillende werkzaamheden verricht tot na de oorlog. In 1945 is hij in militaire dienst gegaan als oorlogsvrijwilliger. Op 6 december 1946 vertrok hij naar Engeland, daarna naar Nederlands Indië tot eind maart 1950. Toen keerde hij terug naar Nederland. In mei 1950 was Bakker weer in Zwolle, waar hij vervolgens onder meer heeft gewerkt bij de Firma Ganzeboom, Van Gendt en Loos en in 1954 bij de NS.

Zwaantje de Boer woonde op een woonark. Haar ouders hadden daar een parlevinkerbedrijf in groente en fruit. Na de lagere school is zij naar school gegaan in de Assiesstraat. Daarna heeft ze gewerkt bij de firma Palm in de Tuinstraat als coupeuse en deed ze voorkomende werkzaamheden. Verder was ze moeder en huisvrouw.

Het echtpaar heeft drie kinderen: twee jongens en een dochter en zes kleinkinderen, vijf meisjes en een jongen. Het echtpaar heeft altijd in Zwolle gewoond, waarvan de laatste acht jaar in de Keersluis. De gezondheid van beide echtelieden is nog redelijk.