Afbeelding

Arise Kampen voert op Goede Vrijdag de Matthäus Passion uit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Als het koor Arise in maart 1988 voor de eerste keer de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uitvoert, denken velen dat het een soort 'Young Messiah'- achtige presentatie zal worden. Het is immers moeilijk aan te nemen dat een jongerenkoor, want dat is het dan nog echt, in staat is om dit grote meesterwerk uit te voeren.

Het wordt een uitvoering die in de pers zeer wordt gewaardeerd en bij de leden van het koor en de toehoorders grote indruk maakt. In de jaren daarna is Arise Kampen met haar dirigent Wolfried Kaper en repetitor Jos Mulder uitgegroeid van een jongerenkoor naar een volwaardig oratoriumkoor waarin op professionele wijze wordt gewerkt aan de uit te voeren grote werken. Op Goede Vrijdag 14 april wordt dan ook - in het ruim veertigjarige bestaan van het koor - de veertiende uitvoering van de Matthäus Passion van JS Bach een feit. Het koor ontmoet bezoekers graag op het concert op Goede Vrijdag 14 april in de Bovenkerk in Kampen.

Zie voor meer informatie www.arisekampen.nl of kijk ook op de Facebookpagina. Op beide sites licht Wolfried Kaper en/of één van de solisten of musici wekelijks een (koor) deel van de Matthäus Passion uit met een luisteraanwijzing.

Arise Kampen en Jongenskoor Dalfsen verlenen hun medewerking aan het concert. De toegangsprijzen zijn 26,50 euro in de voorverkoop (via voorverkoopadressen, website en leden) en 21,50 euro voor jongeren tot en met 21 jaar. Aan de kerk kost een kaart 31,50 euro. Voorverkoopadressen zijn Boekhandel The Read Shop Kampen, Boekhandel De Rank Kampen en Blue Music Kampen.