Roel Stofmeel betrokken zoals altijd
Roel Stofmeel betrokken zoals altijd Archief Pedro Sluiter

'Net voldoende' voor dames HC Zwolle

Sport

ZWOLLE - De dames van Hockeyclub Zwolle hebben met 5-2 gewonnen van middenmoter Upward en hebben zich daarmee verzekerd van de play-offs voor promotie naar de overgangsklasse, het op-één-na hoogste nationale niveau.

Zwolle speelde geen goede pot in de ogen van trainer Roel Stofmeel. "Het was net voldoende. Als ik het een cijfer moet geven zou het tussen de 6 en 6,5 zitten. We hadden een te laag baltempo en verloren te veel één-op-één-duels. Het hielp dat we al snel op 2-0 kwamen." Helena Bakker en Sare van den Berg zorgden voor die snelle voorsprong. Sabine van Eijck maakte er een paar minuten voor de pauze 3-0 van. Upward schoot op slag van rust nog hard op de onderkant van de lat. In de tweede helft maakte Van Eijck haar tweede voordat Upward iets terugdeed. Anne-Roos Meppelink tekende voor 5-1 waarna de eindstand op 5-2 werd bepaald.

HC Zwolle blijft op zes punten van koploper Gooische, maar is verzekerd van de tweede plaats. Het doel is om bij de twee beste nummers twee van de vier eerste klassen te behoren. De beste nummer twee speelt tegen de slechtste nummer twee. "De beste nummers twee hebben het thuisvoordeel in de best of drie. Als je dat wint speelt je nog een best of drie tegen de nummer tien uit de overgangsklasse", weet Stofmeel.