Afbeelding

Heren HC Zwolle krijgen weer het deksel op de neus

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - "Cirkel in! Cirkel in!" De technische staf, met trainer Bert Bunnik voorop, schreeuwt Zwolle in de slotfase naar voren, maar het mag niet baten. Push wint met 1-2 omdat het beter met de kansen omgaat. Het is het verhaal van dit seizoen. Heren 1 van HC Zwolle mist de rust voor het doel en het raffinement om het optimale uit elke aanval te halen. Trainer Bert Bunnik ziet die kwaliteit wel bij tegenstander Push. Opnieuw een tikje voor de Zwolse hockeyers, die het degradatiespook recht in de ogen kijken.

Een jaar na het kampioenschap in de eerste klasse dreigt HC Zwolle al weer afscheid te moeten nemen van de overgangsklasse. "We werken keihard om de play-outs te bereiken", geeft trainer Bert Bunnik de stand van zaken aan. Directe handhaving is niet meer haalbaar. Door het Zwolse verlies en door de winst van hekkensluiter Alkmaar is het verschil met de nieuwe hekkensluiter, Ring Pass Delft, nog maar een punt. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan en Ring Pass Delft is de tegenstander in de laatste speelronde. Één ploeg degradeert rechtstreeks.

"Iedereen moet zich realiseren dat topsport keihard is", zegt Bunnik na de 1-2 nederlaag tegen Push. "We hebben heel erg hard gewerkt en hadden meer verdiend, maar je moet de kansen die je krijgt wel scoren. En dat deden wij niet. Bruno de Oliveira Sousa schoot op de pal en Hugo Lokhorst op de lat."

Zwolle krijgt kort voor de pauze de 0-1 om de oren en acht minuten na de rust de 0-2. "Zij zijn geraffineerd. Hebben nog niet zo lang geleden hoofdklasse gespeeld en spelen het slimmer uit. Wij hebben die ervaring niet. Wij leren het elkaar. Dat is aan de ene kant heel mooi, maar aan de andere kant is dat jammer." Zwolle dringt aan na de 0-2, maar komt niet verder dan de 1-2 uit een strafcorner van Pieter-Jan Voerman.

"We hebben gewoon te veel jongens die nog nooit op dit niveau hebben gespeeld", weet Bunnik, die na dit seizoen wordt opgevolgd door Pancho van den Broek van Union Nijmegen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding