Afbeelding

Isala sluit aan bij ‘Week van het Hartritme’

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voor de 'Week van het Hartritme' van 24 tot 30 juni heeft hart.volgers.org in samenwerking met de Hart&Vaatgroep, Isala Hartcentrum en St. Antonius Ziekenhuis diverse bijeenkomsten voor artsen, patiënten en andere belangstellenden georganiseerd.

Deze bijeenkomsten, waar medische experts van de betrokken organisaties een bijdrage leveren, zijn gratis toegankelijk en worden ook live via Facebook gestreamd. Cardioloog Ahmet Adiyaman van Isala Hartcentrum verzorgt een lezing in Utrecht op vrijdag 30 juni van 14.00 tot 16.00 uur.

Geïnteresseerden voor een bijeenkomst kunnen zich aanmelden via info@hart.volgers.org. De toegang is beperkt tot tweehonderd personen per bijeenkomst. Zie voor meer informatie weekvanhethartritme.nl. De livestream is te volgen op de Facebookpagina van Hartvolgers.

“Hartritmestoornissen is één van de meest voorkomende hartaandoeningen in Nederland””, meldt Isala. “Ongeveer 10 procent van de 65+-ers heeft er last van. Hartritmestoornissen leiden tot klachten, beperkingen in het dagelijks leven en geven verhoogde risico’s op hersenbloedingen. Een van de belangrijkste manieren om meerdere hartritmestoornissen te voorkomen of bestrijden is een goede levensstijl. Daarnaast nemen de technologische mogelijkheden om hartritmestoornissen vast te stellen en te behandelen steeds verder toe.”

Met nieuwe technieken kan volgens Isala een deel van het hart bevroren worden om de ritmestoornis te behandelen. “Ook kan binnenkort met een speciale pleister het hartritme worden gemeten. En in de voortschrijdende trend van zelfmedicatie en controle bij patiënt zijn er apps in een testfase die het monitoren van het hartritme verder ondersteunen. Deze noviteiten worden ook besproken tijdens de bijeenkomsten door het land.”

De eerste medische vloggers presenteren in de Week van het Hartritme ook hun vlogs. Door te vloggen over de eigen ervaringen wil Jeroen van Hoorn (42) de drempel verder verlagen om over hartritmestoornissen te praten. “Vanuit mijn eigen ervaring wil ik bijdragen dat mensen eerder hartritmestoornissen herkennen en betere informatie hebben, zodat ze minder ongerust zijn en beter snappen wat het is.”

De vlogs zijn te lezen op weekvanhethartritme.nl.