Beijen begint met makkelijke bekerzege bij ZAC

ZWOLLE - ZAC heeft de eerste wedstrijd van het toernooi om de districtsbeker zonder problemen gewonnen van Lemele.

Het was na de oefencampagne de eerste officiële wedstrijd van John Beijen als trainer van ZAC en in de eerste helft speelde de ploeg met veel energie, druk naar voren en iets meer opportunisme dan het gewend was. "Onder Egbert Kragt speelden we meer vanuit de controle en de opbouw. John is wat directer qua spel en wil iets sneller naar de goal. Soms ook met de lange bal. Meer afwisseling", zegt aanvoerder Okke Scholten na de 3-0 winst.

De middenvelder zorgde in een matige tweede helft voor een opleving met een schot op de lat van net buiten 'de zestien'. Dat gebeurde in de 83ste minuut. Vijf minuten later werd het 3-0 na een knappe goal, draai om de as en uithaal van rand zestien, van Lex Heimerikx.

Het was een klein wonder dat het slechts 2-0 stond bij de rust. ZAC creëerde de ene kans na de andere, maar alleen Stan Wissink scoorde voor de thuisploeg. De 2-0 was een eigen doelpunt van Martijn de Lange, die met een knappe volley zijn doelman kansloos liet.

Het naar de derde klasse gedegradeerde ZAC liet na een prima eerste helft niet zoveel meer zien na de pauze. Lemele, gedegradeerd naar de vierde klasse, kwam iets meer aan voetballen toe maar kon ZAC niet verontrusten.

Lees maandag in De Swollenaer meer over de Zwolse trainer John Beijen, die de afgelopen vier seizoenen in Meppel trainde. Beijen heeft een rijk verleden bij de buurman van ZAC, Zwolsche Boys.