Afbeelding

Zwolsche Boys veel te sterk voor ’s-Heerenbroek

Sport

’S-HEERENBROEK – In eigen huis had ’s-Heerenbroek zaterdag niets te vertellen tegen Zwolsche Boys. De ambitieuze Zwolse club won met 0-5.

De nieuwe ’s-Heerenbroek-trainer Wim Groen moest het doen zonder William Meuleman en Sander Pelgrom. “Als je deze jongens mist tegen zo’n goede voetballende ploeg, dan wordt het heel erg moeilijk. We kwamen niet aan voetballen toe”, aldus Groen.

Toch was de eerste kans in de wedstrijd voor ’s-Heerenbroek. Wim Kwakkel besloot echter om af te leggen, terwijl hij er zelf beter voor stond. Zijn broer Gert Kwakkel schoot naast. Nadat Zwolsche Boys de score opende, miste William Dekker een uitstekende kans op 1-1. Alleen voor het doel wist hij de keeper niet te verschalken. Vervolgens liep Zwolsche Boys weg naar 0-5. Bij rust stond het al 0-3. “Wij waren niet in goede doen en zij een maatje te groot.”

Groen is echter niet ontevreden over waar zijn ploeg nu staat. De nieuwe trainer wil ’s-Heerenbroek aanvallender laten spelen. “Ik wil aanvallend spelen met veel druk naar voren. Maar dat moeten we er inslijpen. Dat heeft even tijd nodig.” ‘Groen is blij dat ’s-Heerenbroek een trainer heeft gevonden voor het tweede elftal. Sjacco Cinqualbre gaat deze taak op zich nemen. Hij had het afgelopen seizoen het A2-team van Lelystad ’67 onder zijn hoede.