Afbeelding

De Aa-weide wordt opnieuw met sluiting bedreigd

· leestijd 1 minuut Algemeen

AA-LANDEN - De Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen luidt de noodklok. Als het beheerteam van de Aa-weide geen versterking krijgt, dreigt opnieuw sluiting voor de buurtweide.

"Eind 2014 is met een nieuwe groep vrijwilligers de toen dreigende sluiting van de Aa-weide voorkomen. Op dit moment kunnen we met de huidige bezetting aan vrijwilligers het nog maar net rond krijgen wat de dierenverzorging betreft. Er is alleen nog maar tijd en menskracht om de stallen op peil te houden en ‘te overleven’. Het is pappen en nathouden, en dat is heel jammer. Zelfs de openingstijden hebben we de laatste tijd drastisch terug moeten brengen. De ochtendopening van 10.00 tot 11.00 uur op maandag tot en met vrijdag is niet meer. Dat gaat ons aan het hart, maar het is op dit moment niet anders. Er komt namelijk meer kijken dan alleen dieren verzorgen en stallen schoonhouden. Er zit een hele organisatie om heen", meldt de stichting in een persbericht. De voornaamste reden is volgens haar dat Jan van Luijk - sinds 2014 de drijvende kracht in het nieuwe beheerteam - om fysieke- en tijdsredenen een belangrijke stap terug moet doen. "Daarnaast is het aantal vrijwilligers voor de bezetting van de openingstijden sterk teruggelopen."

Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen doet nu een klemmend beroep op de wijkbewoners. "Het is de bedoeling dat enkele personen het beheerteam van de Aa-weide weer op sterkte gaan brengen. Met aan de ene kant een heldere taakverdeling en aan de andere kant onderlinge vervangbaarheid, moet het toch lukken om de Aa-weide voort te zetten. Ideeën genoeg, nu nog de menskracht om dit uit te voeren. Vele handen maken licht werk, dus hoe groter de groep vrijwilligers, des te minder tijd vraagt het per persoon. Het is zo de moeite waard om de Aa-weide te behouden voor de wijk. Maar de mensen moeten dat zelf ook zo voelen en zich daarvoor sterk willen maken", aldus de Stichting Wijkgemeenschap Aa-landen. "Anders komt er mogelijk een einde aan meer dan veertig jaar buurtweide."