Afbeelding
Eigen foto

Jubilerend Groot Mannenkoor Zwolle beleeft druk najaar

Algemeen

ZWOLLE - Het Groot Mannenkoor Zwolle viert dit jaar het honderdjarig bestaan. Op 6 oktober wordt in het provinciehuis haar jubileumboek gepresenteerd.

In het voorjaar heeft het koor al een succesvolle reis gemaakt naar Verona in Italië en heeft het een prijsvraag uitgeschreven voor de omslag van het Jubileumboek, 100 jaar GMZ. In het boek wordt aan de hand van honderden foto’s, krantenknipsels, bestuursverslagen en verhalen, het reilen en zeilen van het koor op een boeiende manier beschreven. Het is een product van de eigen leden van het koor, Gerrit ter Haar en Hendrik van der Heijden. De eerste als auteur en de tweede als archiefbeheerder. Het archief diende als basis voor het boek.

Een professionele vormgever heeft het boek een eigen gezicht gegeven en leerlingen (prijswinnaars) van Landstede gaven het omslag en de schutbladen een sfeervolle uitstraling.

Uiteraard laat op deze boekpresentatie, met als gastheer de beschermheer van het koor de burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer, het koor ook zelf van zich horen.

Op 14 oktober daarop volgend gaat het koor, zoals dat in het verleden zo vaak heeft gedaan, weer een nieuwe uitdaging aan met het galaconcert in Theater de Spiegel. Naast bekendere nummers worden ook delen van de Carmina Burana van Carl Orf en Man is a tool-using animal van Keuning gezongen. Dit geschiedt samen met het toonkunstkoor Ceacilia. Het traditionele kerstconcert van het GMZ in de Dominicanenkerk besluit dit jubileumjaar.