Afbeelding

Gedreven spelers gezocht bij Storica

Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – Het gaat niet goed met HFC Storica. Onlangs werd de club door de KNVB uit het districtsbekertoernooi gehaald, omdat de vierdeklasser niet kwam opdagen bij een bekerduel tegen Lemele. Of de club ook de competitie in gaat is niet zeker. Komende dinsdagavond wordt daarover een beslissing genomen.

Na het rampseizoen 2016/2017, waarin Storica diverse grote nederlagen kreeg te slikken en kampte met grote personele problemen, kende de club onlangs een valse start van het nieuwe seizoen. In het bekerduel tegen Lemele kon de ploeg geen team op de been krijgen.

Vorige week dinsdagavond zag het er heel somber uit. De eerste twee teams van Storica herbergen 29 mensen. Slechts acht voetballers kwamen opdagen bij een praatsessie. Twee dagen later waren er slechts vier mensen op training. Het was voor waarnemend voorzitter Freddy Jansen van Storica een reden om een app rond te sturen met de mededeling: ‘We stoppen ermee’.

Vrijdagavond kwam hij hierop terug. “Twee jongens uit de groep hebben besloten om de schouders eronder te zetten. Ze hebben zestien mensen bij elkaar gekregen, voetballers die er honderd procent voor willen gaan”, aldus Jansen.

Komende dinsdag volgt een gesprek. Daarna wordt een beslissing genomen. “Ik ben hoopvol gestemd, maar het blijft altijd afwachten of het daadwerkelijk goedkomt”, aldus Jansen.