Afbeelding

Zin om te Beeldhouwen in Steen?

· leestijd 2 minuten Cultuur

ZIN OM TE KOMEN BEELDHOUWEN IN STEEN?

Nieuwe cursus Beeldhouwen in Steen, voor beginners en (ver)gevorderden in het wel bekende STEENGOED ATELIER BEERNINK te Hattem, door Erica van Seeters.

In deze cursus leer je het proces om tot een abstract beeld te komen. Het ontwikkelen van inzicht, kennis en vaardigheden die nodig zijn om je eigen abstracte beeld te kunnen maken.
Aan de orde komen de elementen: compositie, beweging, kracht en energie in het werk. Je leert het bewust ’invoelen’ van je werk, ofwel ‘luisteren met de ogen’. We beginnen met een concrete opdracht die ons stap voor stap de wereld van het abstracte beeld leert kennen. Tevens zullen we individueel en klassikaal beelden bespreken en bestuderen, waardoor we onze waarneming (invoelen) kunnen verdiepen.

De cursus is geschikt voor beginners, gevorderden en ver-gevorderden.

De cursus Beeldhouwen in Steen wordt gegeven door professioneel beeldhouwer Erica van Seeters (1962). Ze heeft gestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (specialisatie Ruimtelijke Vormgeving, incl. 1e graad lesbevoegdheid) en heeft meer dan 25 jaar ervaring in het lesgeven in o.a. steen. Haar persoonlijke kunstwerken getuigen van een grote diversiteit aan technieken en vakmanschap. Ze heeft een duidelijke, uitgesproken eigen beeldtaal. (zie www. ericavanseeters.nl)

Wie nieuwsgierig is naar het werk en met haar wil kennismaken, kan naar de OPEN ATELIER middag, zondag 1 oktober van 13.00 tot 18.00 uur, Californiëdreef 39b te Utrecht. Ook haar 8 collega’s openen daar hun deuren. Een gedeelte van haar kleine werk zal binnenkort te zien zijn in het dorpshuis De Heerd in Heerde, vanaf 23 oktober tot half januari 2018.

Om met de nieuwe cursus Beeldhouwen te beginnen, organiseert Erica een gratis workshop in speksteen, om elkaar te leren kennen. Deze workshop is donderdagochtend 19 oktober en zaterdagochtend 21 oktober, 9.30 - 12.00 uur (incl. steen en gereedschap).

Daarna gaat de cursus van 5 lessen van start.
Op donderdagochtend: 26 oktober t/m 23 november, van 9.30 - 12.00 uur. Op zaterdagochtend: 28 oktober t/m 25 november, van 9.30 - 12.00 uur.

Er kan steeds voor 5 lessen afgesproken worden. Je kunt dus steeds je eigen cursus door laten lopen. Om te beginnen wordt er gewerkt in middelharde Franse kalksteen die ter plekke te koop is. Geschatte kosten steen € 40,- De prijs voor 5 lessen is € 150,- inclusief gebruik van gereedschap. Je kunt ook je eigen steen meebrengen en tijdens de cursus daarmee doorgaan.

Erica van Seeters biedt ook supervisie aan. Amateurs, gevorderden en professionals, die graag individueel advies willen krijgen over hun werkproces, ontwikkeling, thematiek en inspiratie zijn welkom. De supervisie houdt in: een bespreking van je werk, zodat je bij Beernink op de open atelieruren of thuis zelf verder kunt hakken.

De supervisie vindt plaats na de ochtendcursussen: van 12.15 tot 12.45 uur. Kosten € 40,- per half uur.

Inschrijven voor de cursus en supervisie kan per mail: ericavanseeters@planet.nl of telefonisch 06-25413513. Later instromen voor de cursussen is mogelijk.
Adres: Steengoed Atelier Beernink, 3e Industrieweg 1, 8051 CL te Hattem, gratis parkeren.