Afbeelding
Shutterstock

Oogsymposium komt naar Regio Zwolle

Algemeen

BINNENSTAD - Congresregio Zwolle heeft, in samenwerking met het Nederlands Oogheelkundig Gezelschap, het VOVZ-symposium naar de regio gehaald. Het congres vindt plaats op vrijdag 3 november in schouwburg Odeon.

VOVZ staat voor Vereniging voor Oogheelkundige Verpleging en Verzorging. Tijdens de 29e editie van dit congres komen 350 deelnemers meer te weten over de toekomst van de oogheelkunde. Er komen diverse sprekers aan bod die onder meer thema’s als oogheelkundige medicatie en robot retinachirurgie bespreken.

“Regio Zwolle is een dynamische regio die behoort tot de top van Nederland”, volgens Congresregio Zwolle. “Deze regio kent de ideale infrastructuur voor groei mede dankzij de uitstekende logistieke positie, sterke topsectoren en onderliggende kennisinfrastructuur. Kunststoffen, E-Commerce, Agrifood en Health zijn de sectoren waarin de regio excelleert. Met het Health Innovation Park en het grootste topklinisch ziekenhuis van Nederland weet Regio Zwolle precies wat er speelt op het gebied van Health. Daarbij is er door diverse onderwijsinstellingen, zorgorganisaties, zorgtechnologische bedrijven en overheden het Zorgtrainingscentrum opgericht met als doel studenten, docenten en zorgprofessionals bekwaam te maken voor de toekomst. Een evenement als het VOVZ-congres hoort dus bij uitstek in deze regio thuis.”