Oudemuziektalent Les Esprits Animaux presenteert Telemann-tournee

Cultuur

Op dinsdag 21 november presenteert winnaar van het Internationaal Van Wassenaer Concours 2016 Les Esprits Animaux een concert in Zwolle. Het talentvolle ensemble speelt repertoire van hun favoriete componist Georg Philipp Telemann.

Les Esprits Animaux ging tijdens het Internationaal Van Wassenaer Concours 2016 met bijna alle prijzen aan de haal. Zo won Les Esprits Animaux in 2016 niet alleen de vakjuryprijs, maar werd het ensemble ook door de persjury en de jongerenjury tot winnaar gekroond. Het concours is een springplank voor jong talent en vindt eens in de twee jaar plaats als onderdeel van het Festival Oude Muziek Utrecht.

Het repertoire dat in deze tournee wordt gespeeld is nieuw: in een aparte afdeling van de hofbibliotheek van Dresden worden kwartetten bewaard die pas vorig jaar officieel aan Telemann zijn toegeschreven. Een uniek concertprogramma door een van de grootste oudemuziektalenten van vandaag!

Les Esprits Animaux is actief sinds 2009 en ontving veel lovende kritieken van pers en publiek. Het ensemble speelde voor radio-opnames van France Musique, Musiq3, Klara en de Concertzender, en nam twee cd’s op voor het label Ambronay van Harmonia Mundi. In 2016 won Les Esprits Animaux het Internationaal Van Wassenaer Concours. Voorts trad het ensemble op in concertzalen en festivals in heel Europa, zoals Festival d’Ambronay, La Folle Journée, International Early Music Festival Banchetto Musicale en Festival van Vlaanderen-Antwerpen.