Afbeelding

Campagne Fietsen Werkt! moet mensen aansporen de fiets te gebruiken

Algemeen

ZWOLLE - In Zwolle staan op gemeentelijke parkeerplaatsen en bij een aantal organisaties gele fietsen. Deze zijn voorzien zijn van een opvallende tekst.

Ze moeten fietsers en niet-fietsers aanspreken en zijn onderdeel van een campagne die mensen moet stimuleren om de fiets zoveel mogelijk te gebruiken: Fietsen Werkt!

Het idee achter deze campagne is dat mensen de voordelen van het fietsen zien en ervaren. “Want, of je nu meer wil bewegen, niet in de file wil staan, geld wil besparen of milieuvriendelijk bezig wil zijn. Fietsen werkt”, volgens de initiatiefnemers. Fietsen Werkt! wil, door mensen het zelf te laten ervaren, het belang en de kansen die fietsen biedt benadrukken. “Welk probleem je ook hebt, fietsen werkt!” De campagne wordt ondersteund door verschillende acties. Zo kan men momenteel kans maken op een nieuwe fiets door zijn of haar verhaal over waarom fietsen werkt, te delen op de Facebookpagina van Fietsen Werkt! De actie loopt tot en met 22 december. Inwoners van de Regio Zwolle Kampen kunnen voor meer informatie terecht op fietsenwerkt.nl. “Of je pakt zelf de fiets, dan ondervind je vanzelf de voordelen van het fietsen”, besluiten de initiatiefnemers.