Afbeelding

D66 verleidt historische schepen met lager tarief ligplaats

Algemeen

BINNENSTAD – De Zwolse D66-fractie dient maandag een motie in die beoogt de ligtarieven voor historische schepen in de binnenstad voordeliger te maken. Op die manier hoopt de partij dat meer van dit type schepen aanmeren wat de uitstraling van de Hanzestad dan weer ten goede komt.

Henk Schippers die namen D66 de motie indient, zegt: “De aanwezigheid van historische schepen maakt het beeld van Zwolle aan het water echt mooier. Ik zie kansen om het voor deze schippers aantrekkelijker te maken om naar Zwolle te komen en gebruik te maken van onze haven.” Het gaat D66 nadrukkelijk om de haven, ‘want voor woonboten in de gracht is Zwolle al goed bezig’.

D66: “Veel havens hebben speciale regelingen om historische schepen aan te trekken. Die regelingen zijn er omdat historische schepen in je stad een impuls geven aan de groen blauwe en historische aanblik van je stad en dus belangrijk zijn voor recreatie en toerisme. Momenteel zijn de historische schepen wel als categorie in onze belastingverordening (die maandag voorligt ter besluitvorming, red.) opgenomen, maar gelden dezelfde voorwaarden als voor andere boten. D66 wil het aanmeren in Zwolle voor deze schepen aantrekkelijker maken door een lager tarief voor ligplaatsen te vragen. En vragen het college ook Zwolle te laten toetreden tot de havens die inzetten op meer mooie vaartuigen en daarmee een nog mooier stadsgezicht.”