Het Langhuis laat jongeren afval veranderen in kunst

Algemeen

BINNENSTAD - Jongeren gaan van 3 tot en met 6 januari samen met kunstenaars creatief aan de slag met afval in galerie Het Langhuis.

De kunstwerken worden vervolgens tentoongesteld. Het transformed trash project is een initiatief van de Zwolse kunstenaars Chantal de Wolde en Marit Otto in samenwerking met kunstruimte Het Langhuis. De creaties van het transformed trash project zijn te bezichtigen op zondagmiddag 7 januari 2018 tussen 14.00 en 17.00 uur in Het Langhuis aan de Goudsteeg 8. Deelname is gratis. Scholen kunnen een digitaal informatiepakket en flyers aanvragen via info@langhuis.nl of via maoatelier007@gmail.com. Meer informatie over het project is te vinden op http://langhuis.nl/trashformers. Jongeren in de leeftijd van 9 tot 14 jaar kunnen zich aanmelden via http://langhuis.nl/trashformers.

In december verzamelen de jongeren een maand lang afval in om er vervolgens vier middagen mee te werken. Het transformed trash project is een kunstproject voor jongeren waarbij hout-, papier- en plastic afval het basismateriaal vormt voor een gezamenlijk kunstwerk of meerdere kunstwerken. Door het project wordt duidelijk hoeveel bruikbaar afval gedachteloos wordt weggegooid. Ook ontdekken de jongeren wat je allemaal van afval kunt maken als je de fantasie de vrije loop laat.