Afbeelding
Erik van Dijk

IVN en KNNV verzorgen insectencursus

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse afdelingen van Instituut voor Natuureducatie (IVN) en Vereniging voor Veldbiologie-KNNV bieden in het voorjaar van 2018 samen een cursus aan om de insectenwereld beter te leren kennen.

De cursus bestaat uit vijf lesavonden (vrijdag) met aansluitend op zaterdagochtend een excursie in verschillende gebieden in en rond Zwolle. Voorkennis is niet nodig.

“We vinden insecten overal om ons heen, soms mooi, soms lastig, maar over het algemeen heel nuttig. Hoewel alle insecten koudbloedig zijn, zijn ze ‘hotter’ dan ooit want in aantal gaan ze inmiddels enorm achteruit met uiteindelijk desastreuze gevolgen voor onder andere mens en vogels”, volgens de natuurorganisaties. Ze vinden het de moeite waard om deze complexe wereld van de ongewervelde zespoters te bestuderen. De cursus begint op vrijdag 20 april met een algemene inleiding. Vervolgens komen op vier volgende vrijdagavonden en vier zaterdagochtenden verschillende groepen insecten aan bod, waaronder vlinders, libellen en zweefvliegen. Verder kijken de deelnemers aan de cursus ook naar het belang van het inventariseren van bepaalde soorten en het belang van insecten voor onze leefomgeving.

De theorieavonden zijn van 20.00 tot 22.00 uur in wijkcentrum De Weijenbelt in Berkum. Excursies worden gehouden op geschikte plekken in of nabij Zwolle. Het is mogelijk dat de cursusleiding vanwege slecht weer een excursie moet verplaatsen. De kosten zijn 40 euro voor niet-leden en 25 euro voor leden van KNNV en/of IVN. Wie meer wil weten over deze cursus kan contact opnemen met Alfred van der Burgh, coördinator Insecten Werkgroep Zwolle (IVN/KNNV): 06-514 14 548, e-mail: insecten@ivnzwolle.nl.