Zwols internetbureau Pixelpillow geeft 55 uur voor Giro555

· leestijd 1 minuut Algemeen

Internetbureau Pixelpillow bestaat in januari 5 jaar en viert daarmee haar eerste lustrum. En na 5 goede jaren is het tijd om de wereld een stukje mooier te maken door belangeloos 55 uur hulp te bieden aan de samenwerkende hulporganisaties, Giro555.

Eén weekend hacken voor het goede doel

Pixelpillow maakt dagelijks het leven van mensen gemakkelijker te maken door websites en apps te ontwerpen en realiseren die erg gebruiksvriendelijk zijn. Om deze hoge mate van gebruiksvriendelijkheid te bereiken wordt onder andere het eigen usability lab regelmatig voor klanten ingezet. Maar goed ontwerp, excellente techniek en gedegen gebruikersonderzoek kost tijd en brengt daarmee een prijskaartje met zich mee. Iets dat wellicht een goed doel zich misschien niet voor elk project kan veroorloven. En dat is zonde! Want wat als een toepassing van Giro555 maar een paar procent effectiever zou zijn? Dat kan mensenlevens schelen. Daarom kwamen eigenaren Gertjan de Jong, Joël Cox en Milan van Bruggen met het idee om een zogenaamde hackathon te organiseren; een evenement waarbij ontwerpers en programmeurs in korte tijd een probleem oplossen door inzet van technologie. Aangemoedigd door collega's, familie en vrienden zal Pixelpillow in het weekend van 10 en 11 februari aan de slag gaan om de wereld een klein beetje mooier te maken.

Samenwerking met Giro555

Als het plan er eenmaal is, wil je ook daadwerkelijk impact maken — iets maken zonder dat dit nuttig gebruikt wordt is voor Pixelpillow niet bevredigend. Daarom trokken ze de stoute schoenen aan en zochten contact met Giro555. De mensen van de samenwerkende hulporganisaties waren positief verrast door het initiatief uit Zwolle en zo kwamen de eerste gesprekken op gang.

Het probleem, de oplossing

Waarmee maak je grote impact? Wat is een probleem waar Giro555 mee worstelde? Al snel kwam een idee boven borrelen: het snel kunnen publiceren van kerngetallen over een ramp en daarnaast geografische data op een begrijpelijke manier tonen op een kaart. Er was een match! En dus gaat Pixelpillow 55 uur hulp bieden aan de samenwerkende hulporganisaties om zo de wereld een stukje beter te maken, door een tool te ontwikkelen waarmee complexe data aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk gepresenteerd kan worden in de vorm van een infographic.

Wanneer?

In het weekend van 9, 10 en 11 februari zullen de mensen van Pixelpillow vanaf vrijdag 17.00 uur 55 uur (een weekend lang) aan de slag gaan voor Giro555. Houd voor foto's, updates en video-updates over de voortgang de Facebook-pagina van Pixelpillow in de gaten: https://www.facebook.com/pixelpillow/.

De resultaten van de hackathon worden op het lustrumfeest symbolish overhandigd aan de samenwerkende hulporganisaties.