IFC Zwolle haalt dubbele cijfers in zaalvoetbalderby tegen SVI

ZWOLLE - IFC Zwolle heeft in het Landstede Sportcentrum de zaalvoetbalderby tegen SVI met 10-4 gewonnen.

Het duel tussen de koploper in de topklasse, IFC, en laagvlieger SVI was alleen het eerste kwartier spannend. IFC drong aan, maar SVI kreeg in de omschakeling de beste kansen. Doelman Alex Grafhorst stond echter op zijn post voor IFC.

Na twaalf minuten spelen opende de watervlugge Wahid Shimeri de score en twee minuten later maakte hij er ook 2-0 van. Na een schitterende slalom van Dani Lohman werd de ruststand op 3-0 bepaald.

SVI nam meer risico in de tweede helft en speelde regelmatig met een vliegende keeper. Dat leverde kansen op, maar ook heel veel ruimte waar IFC van profiteerde. Via Yassine Assa en opnieuw Shimeri werd het 5-0 voordat SVI iets terug deed. Na een heerlijke solo prikte Matthijs van der Geest de bal in het dak van het doel: 5-1.

Via Nima Shimeri (twee keer) en Caleb Rahajaan werd het 8-1. Henk van der Hoorn maakte er 8-2 en 8-3 van. Nima Shimeri bracht zijn totaal deze avond nog op drie en ook Rahajaan prikte er nog een in. Van der Geest zette tussendoor de 9-4 op het bord.

Assa maakte zich geen zorgen toen IFC er de eerste tien minuten moeilijk door heen kwam. Volgens hem kwam SVI eerder dit seizoen zelfs op voorsprong en won IFC uiteindelijk overtuigend. "Wij blijven rustig. Weten dat we veel individuele kwaliteiten hebben", aldus een van de leiders en oprichters van de ploeg. "We moeten nog vijf keer winnen en dan zijn we kampioen", kijkt Assa vol vertrouwen vooruit.

SVI moet vol aan de bak om degradatie te ontlopen, maar was dit kalenderjaar goed begonnen. De dikke nederlaag tegen IFC is een tegenvaller. "Ja, een teleurstellende wedstrijd", zegt keeper Nico de Jong. "We moeten knokken voor elke meter, duels winnen. Dat lukte vanavond niet. We hebben een goede reeks gehad, maar vanavond liepen we achter de feiten aan."