Afbeelding

Workshops creatief en cursus columns schrijven

Cultuur

Wat is er leuker dan in een groepje op schrijf-ontdekkingsreis te gaan? Langs nieuwe technieken, uitdagende woordgrapjes en mooie beelden. Door uitgestrekte velden met lavendel in Frankrijk of een verlaten winkelcentrum in Almere. In werelden die de schrijvers (in spe) zelf creëren.

Workshop Van lang naar kort

De deelnemers schrijven een verhaal (van ongeveer een A4) en korten deze in tot ze de essentie overhouden. Dat doen ze door te spelen met tijd, plaats en ruimte. De workshop is op zaterdagmiddag 17 februari.

Workshop Proef je stijl.

Deze workshop staat in het teken van schrijfstijl (beter) leren kennen, werken met nieuwe woorden in poëzie en schrijven vanuit een bepaald karakter. Op zaterdagmiddag 17 maart vindt deze workshop plaats.

Tijdens beide workshops krijgen de deelnemers diverse creatieve opdrachten. Hierdoor laten ze vaste kaders los. Kosten per workshop: 35 euro, voor beide 60 euro. Inclusief koffie/thee met iets lekkers erbij.

Cursus Van concept tot column

Tijdens deze cursus komen diverse schrijfinstrumenten en -technieken aan bod, zoals vertonend schrijven, werken met spanningsopbouw en pakkende beeldspraak. De cursus wordt gehouden op woensdag- en/of donderdagavond. Hij start 21 en/of 22 maart 2018. Kosten: 160 euro.

De locatie van alle schrijfactiviteiten is het boven-atelier van De Lunchwinkel aan de Nieuwe Markt 12 in Zwolle. Om deel te nemen heb je geen schrijfervaring nodig.

Op de website: www.puurtaal.com staat meer informatie over de workshops en cursus. Opgave voor een van de bovenstaande activiteiten kan via: marion@puurtaal.com