Hilarius eerder dit seizoen in actie tegen Inter Rijswijk
Hilarius eerder dit seizoen in actie tegen Inter Rijswijk Pedro Sluiter

Lijfsbehoud voor Zwolse volleyballers na zenuwslopende minuten

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Op eigen kracht lukte het niet, maar door nederlagen van de concurrentie hebben de mannen van Coníche Topvolleybal Zwolle het vege lijf in de eredivisie gered. Na een zenuwslopende periode van 'verversen' konden de handen van de volleyballers in de lucht.

Waar de vrouwen van Regio Zwolle Volleybal al zeker waren van de kampioenspoule in de eredivisie, was het voor de mannen van Coníche Topvolleybal Zwolle nog een dubbeltje op zijn kant. Op bezoek bij de nummer vier Advisie/SSS probeerde Topvolleybal Zwolle tevergeefs zelf deelname aan de play-offs af te dwingen: 25-20, 25-15, 30-28. "In die laatste set stonden we vijf punten voor en kregen we twee setpunten. Ik weet niet precies wat er gebeurde. We werden denk ik een beetje bang om de fout te maken. Dat was een goeie kans om een set te pakken. Een set die met iets andere uitslagen wellicht doorslaggevend had kunnen zijn", weet Jelle Hilarius, die na de 3-0 nederlaag niets anders kon doen dan afwachten.

"De supporters keken niet blij", zegt Hilarius over de zenuwslopende minuten, waarin de site van de volleybalbond constant ververst werd om de stand bij Inter Rijswijk te volgen. De laatst overgebleven concurrent (Zaanstad had al met 3-0 verloren) had lange tijd goede papieren, maar slaagde er niet in om een 2-0 voorsprong over de streep te trekken. Taurus won met 2-3 in Rijswijk. De Zwolse opluchting was enorm.

"We hebben het niet zelf afgedwongen en dat is jammer, maar ik ben blij dat we er volgend jaar weer inzitten", vat Hilarius zijn gevoel na afloop samen. Zwolle gaat zich nu opmaken voor de play-offs met de vijf beste ploegen van Nederland. "Uit en thuis, dus dat zijn tien wedstrijden waarin we vrij kunnen spelen en wat dingen kunnen proberen met het oog op volgend seizoen. Ik ben benieuwd. Ik vind het wel een leuke opzet, maar het is jammer dat het elk jaar weer aangepast wordt door de bond."

Vrouwen sluiten competitie af met 3-0 winst

Regio Zwolle Volleybal was al zeker van de play-offs en in de laatste competitiewedstrijd deed het wat het moest doen: drie punten pakken tegen Talentteam Papendal. In het Landstede Sportcentrum werd het 3-0 (25-15, 26-24, 25-19). Of de formatie van trainer Wilfried de Groot als nummer drie of vier de play-offs in gaat, hangt af van de wedstrijd (zondagmiddag) tussen Eurosped en Coolen-Alterno, de nummers vier en vijf.