Afbeelding

Antarctica, Groenland, het klimaat van de poolgebieden

Cultuur

VWS-Thales Zwolle

Donderdag 22 februari

Dr. M. van de Broeke

Antarctica, Groenland, het klimaat van de poolgebieden.

Dr. Michel van de Broeke geeft een lezing over de veranderingen van het klimaat op de Noord- en Zuidpool. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse op dit moment is het begrijpen van het verleden, het heden en de toekomst van het klimaat en de massabalans van de grote ijskappen van Groenland en Antarctica. I perform my research at the Institute for Marine and Atmospheric Research Utrecht (IMAU) in the Ice and Climate research group .

De groep waarin hij werkt, combineert het experimenteel veldwerk ( in situ meteorologische experimenten, automatische weerstations en observaties van oppervlakte massabalans) met regionale klimaatmodellen, de laatste in nauwe samenwerking met de onderzoeksafdeling van het KNMI in Den Bilt. Currently, I am scientific director of IMAU.

Dr. Michel van de Broeke is hoogleraar Polar Meteorology aan de Universiteit van Utrecht.My main research interest at present is to understand the past, present and future climate and mass balance of the large ice sheets of Greenland and Antarctica.

Momenteel is hij ook wetenschappelijk directeur van IMAU.

Voor leden is de toegang gratis.

Geïnteresseerden betalen € 5,00 entree.

De lezing begint om 19.30 uur

Nieuwe locatie bij: Stichting Milieuraad Zwolle

Campherbeeklaan 82A, 8024 BZ in Zwolle – Berkum

Links naast de Weijenbelt, voorheen de Bibliotheek