Afbeelding
Ingmar Collou

Flevonice heeft ijs op de één na warmste winter ooit

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Dit lustrumjaar is een bijzonder jaar voor Flevonice, de grootste buiten ijsbaan van Nederland. De ijsbaan van Flevonice is in de buitenlucht en heeft doorlopend te maken met het veranderlijke weer deze winter.

De hoge temperaturen en de harde wind maken het een uitdaging om mooi schaatsijs te maken en te behouden. Het is elke dag hard werken om een mooie ijsbaan te creëren in de polder. “Op de warmste winterdag hadden wij ijs om op te schaatsen. Wij hebben wel eens mooier ijs gehad, maar er lag ijs en daar zijn we trots op”, aldus Maarten van der Ven, directeur van Flevonice.

Flevonice is uniek omdat er nergens anders in de wereld zo'n lange kunstijsbaan ligt. Het ijs op de drie kilometer schaatsbaan wordt gekoeld door zestien koelmachines die koelvloeistof op -15 graden celsius door het systeem pompen. De ijsmeesters hebben dit jaar hard gewerkt om een ijslaag van bijna 15 centimeter dik te maken. De langste kunstijsbaan in de natuur is open tot en met 4 maart. Het was een moeilijk jaar om mooi ijs te maken. Maarten van der Ven is trots op zijn team dat het mogelijk heeft gemaakt om een echt Hollandse winter te beleven.

Flevonice faciliteert de sportieve recreanten, het bedrijfsleven alsmede serieuze sporters in de zomer en winter met een breed activiteitenaanbod, evenemententerrein en horecafaciliteiten. Er zijn veel verschillende activiteiten, zoals de 3-, 6- en 9-kilometer-obstacle run met verschillende modderobstakels, driftkarten, wakeboarden en een waterstormbaan. Zie verder www.flevonice.nl.