Afbeelding
Suus Suiker

Uurtje Cultuurtje : Van Ligten en van der Poel – ‘Forever 27’

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op zondag 11 maart brengen Beatrice van der Poel en Erwin van Ligten muziek van de 27 club. ‘Forever 27’ is de benaming voor een groep legendarische muzikanten die allen overleden op 27-jarige leeftijd . Denk aan Jimi Hendrix, Janis Joplin , Jim Morrison , Brian Jones, Kurt Cobain, Jeff Buckley, Robert Johnson en Amy Winehouse.

Zowel de verhalen achter de overleden muzikanten als hun muziek zijn geweldige bouwstenen voor een inspirerend theaterconcert. Erwin en Beatrice interpreteren de songs op een eigen manier waarbij het karakter en herkenbaarheid van het stuk bewaard blijft.

Gitarist Erwin van Ligten heeft een unieke eigen bluesy stijl met een lichte hang naar melancholie en wereldmuziek, Erwin werkte met zeer veel bekende solisten en heeft bovendien een aantal solo CD’s op zijn naam staan.

Beatrice van der Poel is singer-songwriter en stemactrice. Ze zingt voornamelijk eigen Nederlandstalig werk. Beatrice, die geroemd wordt vanwege haar gloedvolle soulvolle stem “met een rauw randje” gaat voor het eerst, sinds lange tijd weer Engelstalig zingen!

‘Forever 27’ is een uniek concept dat qua bezetting klein is, maar muzikaal zeer groots. Door de intieme ambiance, de verhalen die verteld worden en het prachtige subtiele gitaarspel en soulvolle zang is ‘Forever 27’ een blijvende herinnering en hommage aan de fantastische musici die te vroeg afscheid namen en daarmee altijd jong blijven!

Het Uurtje Cultuurtje op zondag 11 maart met ’Forever 27’ begint om 12 uur en nog eens om 15 uur. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl. Inloop een half uur voor aanvang. Entree is € 12,-

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.