Jelle Hilarius 'hangt' links in het blok.
Jelle Hilarius 'hangt' links in het blok. Pedro Sluiter (archief)

Apathie volleyballers steekt Hilarius

Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE – Coníche Topvolleybal Zwolle beleefde zaterdag het dieptepunt in de kampioenspoule, waarin het nu nog vier kansen heeft om een overwinning te boeken.

“Er gebeurt niks. Dat is juist het probleem”, zegt sterkhouder Jelle Hilarius na de afstraffing tegen Seesing Personeel/Orion: 11-25, 13-25, 5-25. Het steekt Hilarius dat de Zwolse ploeg zich in eigen huis zo naar de slachtbank laat leiden en dat er nauwelijks een reactie is tijdens de wedstrijd. Niemand die zich boos maakt. “Dat missen we wel een beetje ja. Ik probeer me dan in te houden, want je bent wel een team. Maar de scheids deed er ook nog een schepje bovenop”, vond Hilarius, die zijn boosheid, of energie zoals hij het zelf zegt, dus maar richting de arbiter stuurde. “Die was erbij”, zegt de Zwollenaar een dag later met de nodige zelfspot.

Er zijn nog vier duels te gaan voor de Zwolse formatie, die zich ternauwernood plaatste voor de kampioenspoule en daarin een puntje verzamelde in zes duels. In de komende twee duels moet het gebeuren: de eerste overwinning. Zaterdag wacht SV Land Taurus en woensdag 28 maart Advisie/SSS. Twee thuisduels met kansen voor Zwolle. “Dat zijn uitdagende potjes. Het wordt wel lastig, maar er zijn kansen. Hopelijk kunnen we de knop omzetten. We zijn nu door de ondergrens gegaan, maar daarvoor hebben we wel laten zien dat we het kunnen.”