Afbeelding
Eigen foto

‘Flitspoppers’ gaan op bezoek bij de burgemeester

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - De Flitspoppers, groep 3, 4 en 5, van de Jenapleinschool Zwolle zijn woensdag op bezoek geweest bij burgemeester Henk Jan Meijer om een brief te overhandigen.

De kinderen vonden dat het afval scheiden op de school nog beter kon en schreven hierover een brief aan de directrice van de school. "Thuis scheiden we allemaal het plastic, maar op school nog niet." Directrice Ilse van Hal nodigde de kinderen uit voor een gesprek en vond het uiteraard een goed plan om hiermee aan de slag te gaan. De kinderen vonden ook dat er op het Assendorperplein een extra bak zou moeten komen voor het plastic van de school

en schreven hierover een brief aan de burgemeester. PvdA-wethouder Eefke Meijerink - wiens dochter in De Flitspoppers zit - vond dit ook een mooi initiatief. Ze nodigde de kinderen uit om de brief te komen overhandigen aan de burgemeester.

Woensdag was de grote dag, extra speciaal omdat er ook gemeenteraadsverkiezingen zijn. De kinderen mochten in de kamer van de burgemeester vertellen over de reden van hun komst en hebben de brief aan hem overhandigd. Hij had speciaal zijn ketting om gedaan. Hij zei dat hij het bijzonder vond hoe de kinderen zicht inzetten voor een beter milieu. "Jullie zijn de toekomst.” Daarna mochten ze met Eefke Meijerink naar de raadzaal. Daar zaten ze, heel trots, iedereen achter een microfoon. Ze mochten op het knopje drukken en vragen stellen. De wethouder had een aantal vragen en de kinderen mochten stemmen.

Tot slot werd nog even een bezoek gebracht aan het oude gemeentehuis om te zien hoe het er tijdens stemmen aan toe gaat.