Afbeelding

Het ministerie bezoekt Laserkliniek Zwolle met een missie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Wat is huidtherapie? En nog specifieker, wat doet een huidtherapeut nu eigenlijk precies? Magritte Zwart en Caspar Lombaers, ambtenaren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport hebben het antwoord op die vragen gekregen.

Op uitnodiging van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) brachten zij op woensdag 28 maart een bedrijfsbezoek aan Laserkliniek Zwolle. “Het was een bezoek met een missie,” vertelt Sabine Uitslag, voorzitter van de NVH. “Het beeld dat Caspar en Magritte hebben van het vak huidtherapie is ontzettend belangrijk. Zij adviseren immers minister Bruins als er zaken rondom de paramedische zorg verschijnen en als die zaken worden besproken met de Tweede Kamer. Het is dus essentieel dat zij weten welke wezenlijke bijdrage de huidtherapeut als paramedicus kan leveren in het leven van een patiënt en op welke wijze de huidtherapeut kan bijdrage aan waardevolle zorg die op de juiste plaats wordt geleverd.”

De wens van het ministerie is te komen tot een stevige basis eerstelijnszorg (zorg direct toegankelijk voor de patiënt en waar geen verwijzing voor nodig is). Deze maakt het mogelijk dat de patiënt niet onnodig naar duurdere zorg wordt verwezen. Daarnaast speelt er op dit moment het voorstel voor wetswijziging over het uitvoeren van laser- en IPL-behandelingen. Die nieuwe wetgeving, die lijkt er te komen.

Tijdens het bedrijfsbezoek bij Anouk te Molder en Michelle Janssen van Laserkliniek Zwolle kregen zij de kans en mogelijkheid te laten zien hoe zij hun vak vol verve uitoefenen en op welke wijze patiëntveiligheid en kwaliteit van zorg worden geborgd.

Laserkliniek Zwolle

Wilhelminasingel 9

8011 SJ Zwolle

(038) 421 35 32

www.laserkliniekzwolle.nl