Afbeelding

Dozend/Krijtje FC viert jubileum na vier miljoen minuten

Sport

ZWOLLE - Vier miljoen minuten zitten er tussen hun eerste duel, gespeeld op 8 september 2010, en hun 150ste wedstrijd, gespeeld op woensdag 18 april jl. In de WRZV-zaalvoetbalcompetitie won Dozend/Krijtje FC, het zaalvoetbalteam dat overwegend bestaat uit docenten van het Carolus Clusius College en TalentStad, in een aantrekkelijk duel met 5-2 van De Belgische Keizer 2.

Daarmee verzekerde de ploeg zich van opnieuw een seizoen in de Hoofdklasse woensdag, de competitie die men na twee opeenvolgende kampioenschappen (in 2011 en 2012) in 2013 al eens wist te winnen. Ondanks het klimmen der jaren is de wil om te winnen nimmer aangetast. En om die bewering kracht bij te zetten, maakten de withemden bekend met ingang van het seizoen 2018/2019 ook op maandagavond mee te gaan doen in de Zwolse zaalvoetbalcompetitie. Daar stromen ze in in de tweede klasse.

"We hebben een vaste kern van acht jongens (op beide dagen straks), met daarachter een groep wisselspelers. Omdat we maar met tien in de competitie zitten spelen we in een seizoen slechts achttien keer en dat is (voor ons) véél te weinig. Nu hebben we ons dus ook op maandag ingeschreven, met dezelfde groep, zodat we naar 36 duels per seizoen gaan. Dat wordt best een uitdaging, maar we gaan het zien", zegt speler van het eerste uur, Gerjos Weelink.