Afbeelding

Clubhuis honderdjarig Zwolsche Boys vol bij reünie; jubileumtenue gepresenteerd

Sport

ZWOLLE - Het honderdjarig Zwolsche Boys speelt de rest van 2018 in een retro jubileumtenue. Op haar reünie presenteerde de voetbalvereniging vrijdagavond het witte shirt met groene kraag, met bijpassende groene broek en kousen.

Het tenue is geïnspireerd op het outfit waarmee in 1947 de promotie naar de eerste klasse werd bereikt, toen het hoogste niveau. In eenzelfde soort tenue speelde de vereniging ook al in de jaren '20 en '30, evenals tijdens enkele jaren in het betaald voetbal (jaren '60).

Het eerste elftal speelt de rest van 2018 in het speciaal voor het jubileumjaar ontworpen tenue, te beginnen vandaag (21 april) in de uitwedstrijd tegen Hattem, dat dit jaar ook haar honderdjarig bestaan viert. Op de foto toont Boys-aanvoerder Roy Supèr het tenue. Achterop de kraag staan alle logo's die Zwolsche Boys in haar 100 jaar heeft gekend. Het tenue is in beperkte oplage voor geïnteresseerden verkrijgbaar.

De onthulling vond plaats tijdens de reünie vrijdagavond, waar zo'n 180 oud-leden op af kwamen. Daarmee was het clubhuis vol; enkele mensen moest op voorhand teleurgesteld worden. Speciaal voor deze avond richtte de vereniging een wand vol historie in, waardoor de aanwezigen langs honderd jaar Zwolsche Boys konden lopen.

Lees maandag in De Swollenaer een mooi verhaal van Harry Bouwhuis met enkele roemruchte namen en verhalen uit de rijke historie van de groenwitten.

Afbeelding