Afbeelding

Karakteristieke zaak in scheepvaartbenodigdheden stopt

Partnerbijdrages

Huisman, de karakteristieke zaak in scheepvaartbenodigdheden aan de Buitenkant, vorig jaar overgenomen door Leusink Safety uit Meppel, gaat definitief sluiten. Deze week is er uitverkoop, aan het eind van Koningsdag gaat de deur voorgoed op slot.

“Ik vind het wel jammer dat een zaak als deze uit Zwolle gaat”, zegt eigenaar Henk Leusink, die met de gemeente Zwolle nog heeft gezocht naar alternatieve locaties. “Het pand telt drie verdiepingen, maar de eigenlijke verkoopruimte is te klein. De gemeente kon me op redelijke termijn helaas geen andere, geschikte plek bieden. Ook was er in de markt geen geschikte locatie. Dan moet je als ondernemer een keuze maken. Zeker ook in deze snel veranderende tijd, waarin internet een grote rol speelt. Ik zeg wel eens: vroeger had je klanten, nu kopers.” Alleen de brandstofverkoop voor de beroepsvaart blijft in Zwolle; de bunkerboot blijft varen. Voor het winkelassortiment kunnen klanten voortaan terecht bij Leusink Safety in Meppel aan de Zomerdijk 27 A. Daar zijn ook veiligheidsartikelen verkrijgbaar en kan men terecht voor het keuren van reddingsvesten en brandblussers.

In Zwolle rest de uitverkoop, waarbij er een flinke korting wordt gegeven op het totale assortiment. Het assortiment is erg breed: van bootaccessoires, touw, schoonmaakmiddelen, verf, verlichting tot hang- en sluitwerk.

Leusink Safety

Zomerdijk 27 A

7942 JS Meppel

(0522) 25 95 00

www.leusinksafety.nl