Thom Kooke (in het midden). Links Mark Bloemendaal.
Thom Kooke (in het midden). Links Mark Bloemendaal. Rainer Fröhlich

Titelkansen Berkum gegroeid

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Berkum is na de 0-3 winst in Putten en het verrassende verlies van koploper Eemdijk weer volop in de race voor het kampioenschap in de hoofdklasse B. Met nog één wedstrijd te gaan scheidt alleen het doelsaldo de twee ploegen. Ook Genemuiden maakt weer kans.

Met de kraker tussen Berkum en Genemuiden op de laatste speeldag en de uitwedstrijd van Eemdijk op Urk zal de tussenstand op beide velden met veel interesse in de gaten worden gehouden door supporters en technische staf van de drie overgebleven kanshebbers. Genemuiden heeft twee punten minder dan Berkum en Eemdijk, maar heeft het beste doelsaldo. Eemdijk heeft ook een veel beter doelsaldo dan Berkum (+16 tegenover +28).

Opvallend genoeg gaf juist de effectiviteit van Berkum de doorslag in het duel tegen sdc Putten. Waar de Zwolse ploeg doorgaans de nodige kansen creëert, maar ook laat liggen, had het tegen Putten maar weinig kansen nodig. De eerste serieuze Berkum-kans was gelijk raak. Na twintig minuten knalde Mark Bloemendaal raak. Kort na pauze werd het 0-2 nadat Putten aan de andere kant tevergeefs schreeuwde om een penalty. Thom Kooke scoorde uit de rebound van een schot van Johnsen Bacuna.

Rentree Chris van der Meulen

Chris van der Meulen maakte een opvallend snelle rentree na zijn blindedarmoperatie en was meteen weer belangrijk voor Berkum. De aanvaller viel een half uur voor tijd in voor Bloemendaal en gaf de assist op de fraaie 0-3 van de bij vlagen onnavolgbare Johnsen Bacuna.

Salverda Trofee

In de Salverda Trofee staat Van der Meulen derde en het wordt een hels karwei om zijn titel te prolongeren. Mehmet Dede scoorde dit weekeinde namelijk twee keer en loopt daardoor verder uit. De spits van Ulu Spor heeft nu 34 punten. Joey Platenkamp van VSW volgt met 30 punten en Van der Meulen heeft 28 punten. Sander Aarten van Be Quick '28 verstevigde zijn positie als nummer vier door twee keer te scoren in de met 3-6 gewonnen wedstrijd bij IJVV. Aarten heeft nu 25,5 punt en kan met twee doelpunten in de laatste speelronde Van der Meulen nog van de derde plaats stoten.