DE RODE LOPER - Talenten zichtbaar maken

· leestijd 1 minuut Cultuur

Het toevoegen van waarde aan de samenleving is het stokpaardje van Festival Zwolle Unlimited. Daarom is het festivalterrein op woensdag 30 mei de locatie voor het Rode Loper-project; een theaterproject met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die zichzelf zo zichtbaar maken voor werkgevers.

Ondernemers, werkgevers en zoekers naar werk zijn van harte welkom. De avond wordt gehouden aan de Pelserkade (Pletterstraat) in de Grote Verteltent. Aanvang 20.00 uur. Meer info: www.zwolleunlimited.nl

Theaterstuk door werkzoekenden
Of je nou jong bent of oud, met het juiste duwtje in de rug kan iedereen van een droom of idee realiteit maken. De Rode Loper wil zoekers en vragers op de arbeidsmarkt zichtbaar maken en samen brengen. Tien kandidaten met een (deels voormalige) uitkering komen zichzelf in een theaterstuk presenteren aan ondernemers uit de regio. Ze krijgen daarbij begeleiding van een professionele verteller.

Toegankelijkheid maatschappij
Zwolle Unlimited wil een festival zijn dat toegankelijk is voor iedereen. Daarom werkt het met waardebepaling achteraf: bezoekers mogen bij elke voorstelling zo naar binnen, en betalen achteraf wat zij het waard vinden én wat zij kunnen missen.

De betrokken ondernemers en organisaties willen dat de maatschappij toegankelijk is voor iedereen. Zij maken zich in hun dagelijkse bedrijfsvoering hard voor het creëren van banen en het ontwikkelen van talenten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zijn: Novon, The New Entrepreneur, PEC Zwolle United, BC Group, Storm en Scolea.

Entrepreneursavond/Creatieve Industrie

Het Rode Loper-project maakt deel uit van de Entrepreneursavond van Zwolle Unlimited. Tijdens die avond wordt behalve het Rode Loper-project ook de derde 'Stem van de creatieve industrie' gehouden in samenwerking met Club Cele en Festival Woest