OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Swingen in het Zonnehuis 

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Ladies’ Circle Zwolle organiseerde vorig jaar een bioscoopavond in Movie Unlimited in Kampen om geld in te zamelen voor een dansmiddag voor ouderen. Met de opbrengst van die avond kon zaterdag 16 juni circa 50 bewoners van het Zonnehuis en hun familie een feestelijke dansmiddag in jaren 40-stijl worden aangeboden.

De muziek, met hits van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day, was voor menigeen aanleiding zich op de dansvloer te wagen. Zelfs bewoners die in een rolstoel zitten deden mee. Activiteitenbegeleidster Ellen Winkelaar van het Zonnehuis: “Het mooiste van de middag was te zien dat bewoners van wie je het niet verwacht, omdat ze doorgaans niet actief meedoen met activiteiten, nu wél de dansvloer op gingen.”

“Het is fantastisch te zien hoe we de mensen uit het Zonnehuis zo’n prachtige middag hebben kunnen bezorgen”, zegt Erica Hyatt, voorzitter van Ladies’ Circle Zwolle. “Dat maakt voor ons de inspanningen meer dan waard.”

Samen met Stichting Kind in Beeld organiseert Ladies’ Circle Zwolle eind juni een zomerfeest voor kinderen uit Zwolse minima-gezinnen in speeltuin Assendorp. Om hiervoor de benodigde financiële middelen in te zamelen, heeft Ladies’ Circle Zwolle in samenwerking met Schuttelaar Wijnen & Geschenken een wijnactie op touw gezet. Iedere via Ladies’ Circle Zwolle verkochte fles wijn levert een bedrag op voor dit doel. Meer informatie hierover staat op de Facebook-pagina van Ladies’ Circle Zwolle.

Ladies’ Circle Zwolle

Ladies' Circle is een serviceclub voor vrouwen tot en met 45 jaar. Onder het motto ‘Vriendschap en Service’ zetten zij zich in voor ondersteuning van goede doelen.