Afbeelding

Personeelsvereniging Ambelt zoekt oud-collega’s voor reünie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De personeelsvereniging van de Ambelt, de onderwijsorganisatie voor speciaal onderwijs, houdt op zaterdag 29 september een reünie op de Herfterlaan in Zwolle.

Wie wel eens heeft gewerkt bij de Ambelt en het leuk vindt om (oud-)collega’s weer te zien, kan zich aanmelden. Frits Prins, bestuurslid van de personeelsvereniging en voormalig voorzitter van het college van bestuur van de Ambelt: “We hopen die dag veel mensen te treffen. Het moet een feest worden van herkenning. Wie weet leidt het tot hernieuwde contacten.”

De Ambelt begon als Zwolse Buitenschool in 1932 op de Herfterlaan, het terrein van het dagsanatorium voor TBC-bestrijding. In de loop der jaren groeide de Ambelt van buitenschool uit tot een modern orthopedagogisch centrum met meerdere locaties in de regio. Als gevolg van de invoering van de Wet op passend onderwijs en de daarop volgende reorganisatie kregen veel medewerkers een andere werkgever. Om alle (oud-)medewerkers weer eens bij elkaar te brengen, heeft de huidige personeelsvereniging voor 29 september onder de noemer ‘Terug naar Herfte’ een grote reünie georganiseerd.

De personeelsvereniging kende in 2017 een doorstart en wil naast de huidige werknemers ook oud-medewerkers en pensionado’s uitnodigen om herinneringen op te halen. In de lommerrijke omgeving van de Herftelaan wordt de feestelijke bijeenkomst onder meer opgeluisterd met een cabaretvoorstelling van oud-medewerkers. Verder is er, volgens Prins, muziek en voldoende catering aanwezig om de vele gesprekken culinair te begeleiden.

Aanmelden voor de reünie is mogelijk via het mailadres van de personeelsvereniging pvdeambelt@gmail.com.