Afbeelding
Pedro Sluiter

IJsselcentrale moet weer een stukje prijsgeven

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Even leek het erop dat de sloop van een volgend deel van de IJsselcentrale woensdagmorgen niet helemaal goed ging. Toch is deze volgende stap volgens plan verlopen, zegt woordvoerder Michael Verheul van energiemaatschappij Engie.

“Deze sloopfase betrof een deel van de zuidgevel, westgevel en een tussenliggend gebouw”, legt hij uit. “Waar kijkers hadden verwacht dat nog een deel van het gebouw neer ging, hebben we dat bewust niet gedaan. Het schakelhuis, zoals we dat noemen, wordt over twee a drie weken gesloopt.”

Het neerhalen werd uitgevoerd door de constructie in te snijden en vervolgens omver te trekken. Er werd géén gebruik gemaakt van explosieven. Bij de werkzaamheden kwam een hoeveelheid beton en metalen op de grond terecht. Dit ging gepaard met een kortdurend lawaai en enige stofontwikkeling. De slopers hielden onder meer de ondergrond zo nat mogelijk om opwaaiend stof te voorkomen. Het stof is volgens Engie niet gevaarlijk, maar ‘om praktische redenen’ werden mensen geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding