Afbeelding
Eigen foto

Het Handwerkcafe komt met zomermasterclass ‘Gespreksstof’

Algemeen

HANZELAND – Wie zijn of haar idee wil omzetten in een uniek textielwerkstuk is op zaterdag 21 juli welkom bij de zomermasterclass ‘Gespreksstof’ van het Handwerkcafe.

Het werk ‘Gespreksstof’ van Tineke Puyenbroek is te zien in Stadkamer. Het een vierkante meter grote prikbord telt 28 geborduurde keuzes. Voor wie ook graag bezig is met stof, naald en draad en vrij wil leren werken zonder patroon is deze masterclass volgens het Handwerkcafe geknipt. Tineke geeft een inkijkje in haar manier van werken en laat diverse werkvormen zien. De deelnemers gaan ook zelf aan de slag en nemen hun eigen unieke werkstuk mee naar huis.

Tijdens de masterclass doen de deelnemers inspiratie op en ze werken een idee uit tot een werkplan op papier. Vervolgens maken ze een textielwerk op A4-formaat. Ze leren hoe ze een afbeelding kunnen overbrengen op een ondergrond, applicatie en vrij borduren (met de hand).

De masterclass wordt gehouden van 10.00 tot 15.30 uur bij BRAINZ aan het Lübeckplein 68. De kosten bedragen 65 euro inclusief koffie, thee en sapjes, een doek op A4-formaat en gebruik van diverse materialen. De deelnemers dienen zelf schaar, naalden, spelden en een lunch mee te nemen. Aanmelden kan via handwerkcafezwolle@hotmail.nl. Aansluitend volgt meer informatie om de inschrijving te bevestigen.