Afbeelding
TC '91

‘Zwolle hoort JRT te hebben’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – TC ’91 kijkt terug op een prima eerste editie van de Tennisschool Manon Jonker JRT TC ’91 Stadshagen Open, een jeugdranglijsttoernooi van een ster gecombineerd met een open toernooi voor de jeugd.

Met een deelnemersaantal van rond de zeventig is de organisatie tevreden. Het lijk niet veel, maar in vergelijking met andere jeugdtoernooien is het prima, zeker voor een eerste editie. “De bondsgedelegeerde (KNLTB) was enthousiast over het aantal deelnemers. Je zit toch met het gegeven dat veel mensen dit weekeinde op vakantie gaan”, zegt toernooileider Martijn Klep. Van de deelnemers komt een kwart van buiten Zwolle.

Wat de club moet doen om door te groeien naar een JRT met twee sterren is niet geheel duidelijk. “Het is een kwestie van aanvragen”, zegt Klep. “Het heeft met de positie op de kalender te maken.” Voorwaarde vanuit TC ’91 om door te groeien is dat er naast de JRT een open toernooi kan worden georganiseerd.

“Het was een fantastische week. We hebben veel mooie potten gezien en de aankleding eromheen was erg leuk. Het zijn maar kleine dingen, een hamburgertent, een ijscoman, vrijdagavond een barbecue. En nu een clinic. Dat wordt wel gewaardeerd”, weet Klep.

Op de laatste dag van het toernooi is er een clinic van tennisleraar en manager tennis aan het CSE, Manon Jonker, bijgestaan door zoon Wisse en CSE-studenten Sarah van Emst en Steven Hoek. Diederik van Hogendorp van de technische commissie slaat het tevreden gade. “Een paar jaar geleden was er nog een JRT bij ZLTB. Zwolle is een provinciehoofdstad. Dat hoort wel een JRT te hebben”, zegt Van Hogendorp. “We hebben een mooie groep sponsoren gevonden en het inschrijfgeld (vijf euro) bewust laag gehouden.”

De droom om door te groeien naar een JRT met vier sterren, voor landelijke juniorentoppers, zal vanwege het beperkte aantal van vier gravelbanen waarschijnlijk een droom blijven. “De kans dat er er meer gravelbanen bijkomen is niet groot.” TC ’91 heeft twee jaar geleden vier French Court-banen vervangen voor gravelbanen.

Afbeelding
 Steven Hoek