Afbeelding
Eigen foto

Pierik laat zich van zijn beste kant zien

· leestijd 1 minuut Algemeen

PIERIK - Op het Fresiaplein vindt op zaterdag 15 september het festival ‘Pierik op z’n leukst’ plaats. Het festival is georganiseerd door, voor en met wijkbewoners. Op het programma staan dan ook vooral de bewoners centraal die hun talenten met hun wijkgenoten willen delen.

Het groepje bewoners dat het festival organiseert, vond dat er best eens wat gebeuren mocht in de wijk. “Het is een rustige wijk en ik woon er heel fijn, maar soms denk ik: het is hier elke dag zondag”, zegt een van de initiatiefnemers, Laura Snijder, grinnikend. “Bovendien lijkt het alsof er soms wat weinig verbinding is tussen de mensen in de wijk, of mensen elkaar niet goed kennen.” Het festival ‘Pierik op z’n leukst’ wil daar dus verandering in brengen. Snijder: “Het zet de wijk en de bewoners op een leuke manier in de spotlights. Maar het zorgt er ook voor dat mensen elkaar beter leren kennen en het draagt ook bij aan een positieve sfeer in de wijk. Zo wordt het nog leuker om hier te wonen.”

En gelukkig willen er veel mensen meedoen. “We wisten niet dat er zoveel getalenteerde mensen in onze wijk wonen”, aldus Snijder. “En het is zo tof dat al die talenten zich hebben gemeld om een bijdrage te leveren aan het festival. We zijn er ontzettend trots op dat we dit kunnen laten zien aan de wijkbewoners”, zegt ze enthousiast. “Met al deze mensen maken we er echt een feest van, voor en door de mensen uit Pierik. Zo laten we zien dat dit een wijk is om trots op te zijn.”

Iedereen in de wijk, maar ook daarbuiten is van harte uitgenodigd om te komen kijken, luisteren en proeven op zaterdag 15 september van 16.00 tot en met 20.00 uur bij het Fresiaplein in Pierik. “En we kunnen voor die dag nog best wat helpende handen gebruiken”, zegt Snijder grijnzend. Iedereen die meer informatie wil of zich wil aanmelden als vrijwilliger, kan terecht bij Laura Snijder (06-112 31 073), de Facebookpagina ‘Pierik Leeft’ of via het mailadres pierikleeft@gmail.com.