Afbeelding

Zeven Zwolse clubs verder in districsbeker

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Naast Be Quick '28 hebben SVI, WVF, CSV '28, ZAC, Dieze West en SV Zwolle de knockout-fase van het toernooi om de districtsbeker bereikt.

Tweedeklassers SVI en WVF plaatsten zich als nummer twee achter de Kamper eersteklassers respectievelijk KHC en Go Ahead Kampen voor de volgende ronde. SVI klopte OWIOS in de derde groepswedstrijd met 1-2. WVF had aan een 2-0 zege over CVVO genoeg.

Derdeklassers CSV '28 en ZAC en vierdeklassers Dieze West en SV Zwolle werden groepswinnaar. CSV '28 plaatste zich ten koste van Noord Veluwe Boys door de directe concurrent met 5-1 te verslaan. ZAC had aan een punt genoeg, maar trakteerde EZC '84 op een 6-0 nederlaag. Robbin Bastiaan scoorde drie keer. Dieze West had aan 2-2 tegen Hatto Heim voldoende om de concurrent uit Hattem achter zich te laten. SV Zwolle hield De Gazelle op 2-2 en dat was na twee zeges genoeg.

Berkum 2 was na twee overwinningen eveneens kansrijk, maar verloor de beslissende wedstrijd in en tegen concurrent Oene met 3-0.

Uitslagen Zwolse clubs
WVF-CVVO 2-0, Be Quick '28-d'Olde Veste '54, 3-5 OWIOS-SVI 1-2, SC Rijssen-Zwolsche Boys 0-6, Wijthmen-SVVN 0-2, CSV '28-NV Boys 5-1, Kloosterhaar-VSW 2-2, ZAC-EZC '84 6-0, Dieze West-Hatto Heim 2-2, Oene-Berkum 2 3-0, HTC-VEVO 4-0, SV Zwolle-De Gazelle 2-2, Activia-FC Ulu Spor 5-1.

CORRECTIE
In het artikel vorige week over de Zwolse clubs in het bekertoernooi werd vermeld dat tweedeklassers WVF, SVI en Be Quick '28 maar een kleine kans hadden om door te gaan. Dat klopte niet. In de groepen met eerste-en tweedeklassers gaan namelijk de nummers één en twee door in tegenstelling tot de groepen met derde- en vierdeklassers, waar alleen de groepswinnaar zich plaatst voor de knockout-fase.