Martien Wursten

Slappe eerste helft breekt Olympia ’28 op

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - Olympia ’28 is de competitie gestart met een 3-2 nederlaag bij Zwolsche Boys. In de eerste helft werd een slap spelend Olympia afgetroefd door een felle Zwolse formatie. Na een 3-0 ruststand konden de Hasselters in de tweede helft de schade niet meer repareren.

Olympia stelde in de eerste helft hevig teleur. De ploeg draaide een goede voorbereiding, maar kon deze lijn in Zwolle aanvankelijk niet doortrekken. “We hebben een dramatische eerste helft gespeeld. Het was niet goed genoeg. We gaven niet thuis”, aldus Olympia-trainer Jarrisch Keizer

Zwolsche Boys daarentegen was scherp en zocht de grens op. Een slap Olympia liet zich overrompelen en liep in het eerste bedrijf veel schade op. Na een half uur keken de bezoekers al tegen een 3-0 achterstand aan.

Na de rust was het beeld geheel anders. Olympia slaagde erin om de boel om te draaien. Zwolsche Boys had niets meer in te brengen. In de 58ste minuut zorgde Willard Visscher voor de 3-1. Jeffrey van den Belt maakte zo’n kwartier voor tijd de 3-2 uit een voorzet van Roy Kuiken.

Bij Olympia werd Kjelt Bonhof nog in het veld gebracht. De aanvaller nam afgelopen zomer afscheid van de hoofdmacht. De afgelopen week raakten echter vier spelers van Olympia geblesseerd. Ook Bertus Finke kon wegens ziekte niet meespelen. Bonhof liet tegen Zwolsche Boys zien dat hij het voetballen nog niet is verleerd. Hij was dreigend, maar dit keer niet beslissend. Olympia was enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar succes bleef uit.